28 Ağustos 2009 Cuma

Sarman

Yukarıdaki güzel oğlan, Türkbükü'ndeki yazlık evin bahçesinde teyzemlerin beslediği sarı kedimiz. Ülkemiz topraklarında yaşayan çoğu sarı kedi gibi onun da adı Sarman. Nedense sarı kedilere Sarman, beyaz kedilere Pamuk, siyah kedilere Zeytin deme gibi bir adet var ülkemizde.

Sarman geçen sene teyzemlerin evini keşfederek büyük bir piyango yakalamış çünkü eniştem kedilere bayılıyor ve Sarman'ı mamalarla besliyor. Üstelik bizim ailede genetik olarak herkese geçen bir kedi sevgisi mevcut. Sarman'ı da tüm aile bağrına basmış durumda.

Sarmancık bizim sevgimize fazlasıyla karşılık veriyor. Kendini sevdirmek için etrafımızda dört dönüyor. Bizimle adeta konuşuyor. Gün ve gece boyu evin bekçiliğini yapıyor.

Sarman geçen yaz bir gün ansızın çıkıp gelmiş ve tüm yaz teyzemlere arkadaşlık etmiş. Eniştem onun arkadaşlığından o kadar memnun kalmış ki elinde fotoğraflarıyla Almanya'ya dönmüş. Yılbaşı'nda da Bodrum'a gittiğinde ilk iş Sarman'ı aramış. Ama koca sitede onu bir türlü bulamamış.

Mayıs'ın başında yeniden yazlığa geldiğinde de günlerce Sarman'ı beklemiş çıkar gelir diye ama Sarman gelmemiş. Ben de yazlığa gider gitmez ilk iş Sarman'ı sordum. Eniştem üzgün bir ifadeyle onu bir türlü bulamadığını söyledi.

Ama sonra bir mucize oldu ve 3 aydır ortalıkta görünmeyen Sarman tatilimin 3. gününde evimizi şereflendirdi. Sanki hiç gitmemiş, hep ordaymış da bir yürüyüşe gidip gelmiş gibi içtenlikle selamladı bizi.

Hepimize ayrı ayrı ilgi gösterdi. Sürekli mırlamasından oldukça mutlu olduğunu anladık. Ama asıl mutluluk bize aitti efenim. Evde adeta bir bayram havası esti onun gelişiyle.

Teşekkürler Sarman. Yeniden yanımıza geldiğin ve bu sürede kendine çok iyi baktığın için.

1 yorum:

g.g. dedi ki...

sarman, genç bir erkek galiba :)
hoşgelmiş gerçekten! ne mutlu size arkadaşım!benim de bir oğluşum kayıp (Soner). umarım gelir, bekliyorum :(