27 Ağustos 2009 Perşembe

Küçük Hanımefendiler :)

Kız çocuklarına oldum olası bayılırım. Kıyafetleri, ayakkabıları, tokaları, hal ve tavırlarıyla tam birer küçük hanımefendiler...
Tatilde 2 küçük hanımefendi eşlik etti bana. Kuzenimin kızları Melissa (8) ve Michelle (5). Cıvıl cıvıl, enerji dolu, neşeli ve kırılgan iki kız çocuğu. Ama aslında iki kız arkadaş. Birlikte süslenip, püslendik, gezdik dolaştık, oyunlar oynadık. Her sabah kollarında çantaları benimle beraber deniz kenarına geldiler, hiç bıkmadan her gün saçımı taradılar, tokalar taktılar, güneş kremleri sürüp masaj yaptılar. Bol bol fotoğrafımı çektiler. Deli gibi poz verdiler, şarkı söylediler, dans ettiler... Ama yeri geldiğinde her zaman birer küçük hanımefendiydiler.

Almanya'daki yaşadıkları için çok iyi Türkçe konuşamıyorlar. Beni anlıyorlar ama çoğu zaman Türkçe karşılık veremiyorlar. Ama her kadın gibi pratik zekaları çok gelişkin olduğu için ne yapıp ne edip dertlerini anlatmayı başarıyorlar.

Konu gezme olunca hiç mızmızlık etmeden 12'ye kadar bize eşlik ediyorlar ama eğer evdeysek hiç itiraz etmeden 9'da yataklarında oluyorlar. Alışveriş yapmaya her kadın gibi bayılıyorlar. Sıkılmadan mağaza mağaza dolaşıyorlar. Üstelik fikir önerisinde bile bulunuyorlar.

Hiç bitmeyen enerjileriyle denize defalarca atladıkları gibi yeri geldi mi seninle beraber bir köşede kitaplarını okuyorlar. Enerji veriyorlar, keyif veriyorlar, mutluluk ve huzur veriyorlar...

Hiç yorum yok: