SARELLELİ CHEESECAKE

Malzemeler:
3 paket krem peynir light
150 gr süzme yoğurt
1 yemek kaşığı un
2 adet bütün yumurta
4 adet yumurta sarısı
150 gr pudra şekeri
1 adet rende portakal kabuğu
1 adet sarelle kakaolu
1,5 paket burçak bisküvi
150 gr tereyağı
Yapılışı:
Tereyağı eritin, burçak bisküvileri iyice parçalayarak tereyağla karıştırın. Bastırarak kabın zeminine yerleştirin. Üzerine Sarelle'yi ekleyin. Geri kalan diğer malzemeleri çırpıcıda 5 dakika çırpıp üstüne dökün. 130 C ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Soğuduktan sonra dilediğiniz sos ile servis yapabilirsiniz.
SARELLE FINDIK EZMELİ SICAK SUFLE KEK

Malzemeler:
Sarelle fındık ezme 120 gr
Bitter çikolata 250 gr
Tereyağı 225 gr
Toz vanilya 2 paket
Şeker 60 gr
Bütün yumurta 5 adet
Yumurta sarısı 5 adet
Un 60 gr
Vanilyalı dondurma
Alüminyum kap 10 adet
Yapılış
Tereyağıyla çikolatayı benmari usulü eritin Yumurtalar ile şekeri mikserde 3 dakika çırpın Sırasıyla erimiş çikolatayı, unu, vanilyayı ekleyip 2 dakika daha çırpın. Alüminyum kapların içini bir fırçayla iyice yağlayın. Yapışmaması için hazırladığımız harcı, kabın yarısına doldurup içine 12 gr sarelle fındık ezmesi koyun. Üzerine geri kalan harcı tamamlıyın. 180 C fırında 10 dakika pişirip, yanında dondurmayla sıcak servis yapın.
(Ölçüler pek bir garip, nasıl hesaplanıyor ben anlamadım. Siz anladıysanız bana da anlatın.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder