24 Ocak 2011 Pazartesi

Gerilla Reklamcılık

Gerilla Reklamcılık kitabındaki işlere ciğercinin kapısındaki kedi gibi bakarken birkaç tanesini burdan paylaşasım geldi.
 
Uluslararası Af Örgütü için yapılmış bu manken eller, Frankfurt'un sıkça kullanılan kavşaklarındaki trafik ışıklarının yanında bulunan mazgallara, insan hakları ihlallerine dikkat çekmek için tutturulmuş. Çok etkileyici değil mi? (Ellerin üstüne yanlış fikir yazılmış)
Bu gerçek boyutlardaki balerin fotoğrafı da Joffrey Bale Okulu'nun tanıtımını yapmak için NewYork'da bir döner kapıya yerleştirilmiş. Kapı döndüğünde balerin de ayakucu dönüşü (piruet) yapıyor :) Çok zekice!
Bu siyah patinaj izleri Avustralya sokaklarında boy gösteriyor. Caddede başlayıp duvarda, direkte, otobüs durağında ya da park banklarında  "içkili araba kullanmanın sonu burasıdır" cümlesiyle bitiyor. Durup da bakmayacak biri olduğunu pek sanmıyorum.
Bu da bir haylice komik bir uygulama. Markete gidiyorsunuz ve kasada ürün ayırıcı barı kaldırmakta bir hayli zorlanıyorsunuz neden? Çünkü içi kurşunla ağırlaştırılmış. Kamera şakası gibi yani :) Üstünde "ağırlık kaldırın" yazıyor. Gold's Gym Vancouver'deki şubesinin yanındaki bir süpermarkette insanların kondisyonlarını düşünmeleri için böyle bir uygulama yapmış. Hem çok basit hem de çok eğlenceli bence.

Hiç yorum yok: