23 Mart 2010 Salı

YeniBen!

Son zamanlarda pek bir ihmal etmişim blogumu. Yine çok uzun bir ara olmuş. Haftalar haftaları kovalamış, zaman su gibi akmış... O zaman kısa bir özet yapalım gezilenleri, görülenleri, yaşananları bir bir anlatalım. Bugünün konusu spor olsun.
Son 1 aydır hayatımda yaptığım en büyük yenilik spor. Uzun bir aradan, uzun araştırmalardan sonra Celebrity Fitness'da yeniden spora başladım. Herkes bilir ben hayatımın hiçbir döneminde çok düzenli olarak spor yapmadım. Üstelik oldukça da tembelim bu konuda. Ama konu sağlık olunca ve üstelik insanın işi benimki gibi masabaşı olunca, hareketsizlik ve stres bir süre sonra çekilmez bir hal alıyor. Kilolar birer ikişer vücuda yapışmaya, pantolonların düğmeleri sıkmaya başlayınca başta umursamaz bir tavırla hepsini bir torbaya doldurup verdim.

Ama olay kiloyla bitmiyor, mide ağrısı, göz ağrısı, baş ağrısı derken. Çözümün bir iki hap ya da kısa süreli dinlenmeler olmadığını anlamakta zorlanmadım. Sırtımın her santimetrekaresinin tutuk olmasının tek bir nedeni var. Tüm gün parmaklarımdan başka hiçbir yerimin çalışmaması. Düzensiz beslenmeden, hızlı yenen fast food tarzı yiyeceklerden bahsetmiyorum bile.

Geçen sene sigarayı bıraktığımın için aldığımın ve bir daha geri vermediğim birkaç kilonun derdinde değilim aslında. Çünkü sağlığım için aldığın bu karar benim için altın değerinde. İnsan sağlığına zarar vermek için her gün düzenli olarak zaman ve para harcar mı? Ben sigara içerek bunu yapıyordum işte.

Peki insan daha sağlıklı olmak için düzenli olarak zaman ve para harcar mı? Şimdi de spor yaparak bunu yapıyorum işte. Evet radikal bir kararla haftamın 3 gününü spora ayırmaya karar verdim. Şirketteki kızların da gazıyla Etiler'deki spor salonuna yazıldım. Aletlerle aram yine iyi değil ama dersler oldukça eğlenceli geçiyor. Özellikle Body Pump ve Body Balance favori derslerim.


İlk günler çektiğim ağrılar yılların tembelliğinin bir cezasıydı ama şimdi çok daha az zorlanarak hiç bir yerim ağrımadan yapıyorum dersleri. Hem ter hem de stres atıyorum. Üstelik fiyatı da birçok spor salonuna göre oldukça uygun. İlgilenenlere tavsiye ederim.

Merak edenler için:
BODYPUMP™ is the original barbell class that strengthens your entire body. This 60-minute workout challenges all your major muscle groups by using the best weight-room exercises like squats, presses, lifts and curls. Great music, awesome instructors and your choice of weight inspire you to get the results you came for – and fast!

BODYBALANCE™ is the Yoga, Tai Chi, Pilates workout that builds flexibility and strength and leaves you feeling centered and calm. Controlled breathing, concentration and a carefully structured series of stretches, moves and poses to music create a holistic workout that brings the body into a state of harmony and balance.


5 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Bende bu aralar spora başlamayı düşünüyorum. Etiler hem çalışma yerime, hemde evime yakın. Celebrıty fitness dan memnunmusun?
Fiyatları nasıl, otopark ı varmı? Daha önce bir kaç kere farklı spor salanlarına yazılıp, daha sonrada ortamın iyi olmamasında bırakmıştım. Boşo boşuna üyeliklerim yanmıştı. Şimdi daha iyi araştırıp karar vermek istiyorum. Yardımcı olusan sevinirim. Nilgün

zeynep dedi ki...

Ben memnunum hocalar Uzakdoğulu ve çok profesyonel. Fiyatı ayda 138 TL.
Otoparkı yok ama vale hizmeti var.
Sınırlı üyelik seçeneği de ayda 99 TL.
Sınırlı üyelik haftada 4 gün. Ama günleri siz değil onlar belirliyor.

g.g. dedi ki...

ay ne hoş! spora başlamana çok sevindim.ben de hep yapmak istemiş ama becerememişimdir. her pazar ormana gitmemizin dışında, hafta arası da yürüyüşe başlayacağız inşallah.

Noni dedi ki...

Merhaba Zeynep
Pissi alışverişin için çok teşekkür ederim. Umarım bu güzel cuma sabahında yüzünde bir tebessüm oluşturmuştur :)
Güzel bir hafta sonu diliyorum.
Sevgiler...

simla dedi ki...

devam edeydik, şimdiye hepimiz Jessica Albaydık... Çok bi içimi tuhaf etti bu yazı...:(