24 Ocak 2010 Pazar

Bu Hafta Sona Ermeden...

Haftanın son günü, son saatler...
Bu hafta sona ermeden notlarımızı düşelim.
Cuma akşamı iş çıkışı Demetlerdeydim. Çayımız, böreğimiz, keyfimiz yerindeydi. İnsanın arkadaşları gibi var mı. Tüm haftanın yorgunluğunu üzerimden aldı. Özgür ve Demetciğim İstanbul'a dönmekle ne iyi yaptınız...

Beyaz bir İstanbul'a uyandım Cumartesi sabahı. Ama iyi öğrenciğim ya, kar demedim, kış demedim direksiyon dersi için yollara düştüm. Ama ders iptal oldu maalesef :( Olsun varsın yumuşacık karda yürümek de keyifliydi. Bir de karı insanın gözüne gözüne sokan rüzgar olmasa. Emine Teyzemi ve bababannemi ziyaret ettim fırsat bu fırsat. Karın iyice yoğunlaştığı saatlerde dönüş yoluna geçtim. Geceki programım iptal olur diye hayıflana hayıflana...

Ama yağan onca kara rağmen program gerçekleşti. Karlı bir Cumartesi gecesi Nevizade'de sıcak bir muhabbet tüm karları eritti :)

Bugün keyif günü ilan edildi. Fırında sakızlı, tarçınlı kurabiye pişirildi. 5 çayına annemlere gidildi. Keyfim yerinde ya en sevdiğim oyuncunun filmi dvd'de izlendi.

Gael Garcia Bernal'ın tüm yakışıklılığına rağmen film benden geçer notu zor aldı. Saplantılı, hastalıklı bir aşkı anlatan film, oyuncuların başarılı performasına rağmen, senaryodaki kopukluklar, iyi işlenmemiş kurgu ve karakterlerle benden ancak 5 aldı. (İmdb notu ise 5.8)

Bu arada kurabiyenin tarifini de vermeden geçmeyeyim çünkü ilk denememe rağmen çok başarılı oldu.

125 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
Çok az süt (2 kaşık kadar)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı sakız reçeli veya bir-iki parça damla sakızı

Hepsini bir güzel karıştırıp kulak memesi kıvamına gelene kadar hamuru yoğuruyorsunuz. Sonra hamurdan küçük parçalar alıp elinizde yuvarlayarak fırın kağıdı serilmiş tepsiye diziyorsunuz. Hepsi bu kadar. 180 derece ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Ben üstüne pudra şekeri de serptim şahane oldu.

2 yorum:

zafer dedi ki...

Güzel bir şarkı... :)

http://www.youtube.com/watch?v=TdzdxEFc0Uw&feature=PlayList&p=1A247108D8FA1B11&playnext=1&playnext_from=PL&index=33

Demet dedi ki...

ımmm ben de denemeliyim bu kurabiyeyi canımm:)
Evet ya iyi ki gelmişiz! :)