19 Ocak 2010 Salı

Bir Hafta Sonu, Bir Film, Bir Oyun ...

Hafta sonu dolu dolu geçti, hızlı geçti, keyifli geçti... Beyoğlu 3 gün üst üste arşınlandı yine de bitirilemedi. Cuma günü canım arkdaşım Burcu İzmir'den geldi. Aylar süren hasret rakı masasında saatler süren bir muhabbete dönüştü. Yine de konular bitmedi, sanki konuşulacaklar hiç eksilmedi. Asmalı Mescit ağzına kadar doluydu. Havada anason kokusu, kulaklarda kahkaha dolu muhabbetler vardı. Gece Refik'te bitmedi. Line Bar'a doğru uzandı. Sahnedeki grup pek eğlenceli, pek oynaktı. Ama kalabalıktan oynamaya ne hacet, nefes almak imkansızdı. Pijama'yı izlemenizi öneririm ama erken gidin ve güzel bir yer kapın derim.

Cumartesi sabahı Burcu'ya vedalaşıldı. Afyon patlamadan direksiyon başına geçildi. Sözüm ona park etmek öğrenildi. (Daha çok fırın ekmek yemem lazım.) Sonra Selvin'in evinde yenildi, içildi, kesildi, biçildi :) Cumartesi hep beraber vision board yaptık da. O da nedir diye soracak olursanız. Başka bir günün konusu olsun. PEK YAKINDA...

Akşam yine Beyoğlu, Tünel, Asmalı Mescit civarları... Tüm soğuğa, yağmura, çamura rağmen azalmayan kalabalıkla birlikte yemece, içmece.

Pazar kültür ve sanat etkinlikleri... Küçük Sahne'de Devlet Tiyatroları'nın 2x2 oyununu izledik annemle. Behiç Ak yine kadın-erkek ilişkilerini çok güzel analiz etmiş. Seray Gözler Yeniay ve Adnan Biricik 2 farklı ilişkideki 2 birbirinden tamamen farklı karakteri muhteşem canlandırmış. İzlemeniz ısrarla tavsiye olunur. Bakalım siz ilişkinizde baskın mı yoksa pasif mi tarafsınız? Ve her dominant karakter gibi pasif ya da her pasif karakter gibi dominant karaktere mi ihtiyaç duymaktasınız?

Akşam da evde 7 Kocalı Hürmüz'ü seyrettik. Ama ne yazık ki tiyatrodan aldığımız keyfi ondan alamadık. Filmdeki karakterler o kadar karikatürize işlenmiş ki filmin içine girip tadına varamadık. Filmin imdb notu 6.4 benim notum ise 5.5

1 yorum:

Imge dedi ki...

2X2 diye bir oyun hiç gözüme çarpmamış Mybilet'te.. Hemen listeye alıyorum.. Sevgiler.