22 Aralık 2009 Salı

Yılbaşı Ağacı


Bir yılbaşı ağacı fotosu da annemlerin evinden. Bizim ailedeki yılbaşı ağacı süsleme geleneğini başlatan ve her yıl hiç aksatmadan sürdüren babamın ağacı gördüğünüz gibi beyaz. Yıllardır yeşil ağaç süslemekten sıkılmış olacak ki böyle bir ağaç seçmiş. 1978 yılındaki benim ilk yılbaşı ağacımın fotosuna bakıyorum da, ben ne kadar küçüğüm, ağaç benim yanımda ne kadar heybetli, bir o kadar da fakir. O zaman Türkiye'de plastik ağaç, ağaç süsü ne gezer. Saksıyla gerçek çam almış babam. Bir iki tane de cam süs. Hepsi o kadar. Yurtdışına her gittiğinde bir iki süs alarak yıllar içinde ağacımızı zenginleştirdi. 90'lardan sonra ise mağazaların yılbaşı ağacı yapmaya başlaması, belediyelerin meydanları süslemesi ve memleketimize yurtdışından tomar tomar süs gelmesiyle, ağacımız artan bir ivmeyle zenginleşti. Şimdi çeşit çeşit fiyat fiyat süs bulmak mümkün ama benim bu konudaki favori yerlerim Debenhams, Tepe Home, Mudo Concept ve Accessories...

2 yorum:

zafer dedi ki...

2010 burç anti yorum(valla mailime gelmiş)..Bu sizinki :))

YENGEÇ (22 Haziran-23 Temmuz)
Kendini akıllı sanan, saftoriğin biridir. Herşeye kolayca inanır. Gidenin ardından asırlarca yas tutar. Bir de bir gün herşeyin iyi olacağına ilişkin paranoyası yok mudur. Gel de çıldırma. Onu dış görünüşünden daha çok ilgilendiren bir şey yoktur bu dünyada. Birkaç iltifatta yelkenleri suya indiriverir hemen. Bencilin tekidir. Her şeyin en iyisini, en doğrusunu kendisinin bildiğini sanır. Sanki bu dünyaya yüce bir görev için gelmiş gibi davranır. En az bir koç kadar ana kuzusudur bu. Bir de hayat boyu yaslanacağı bir duvar olsun ister. Bir gün melek, bir gün şeytandır. Yani bir türlü çözemezsiniz onu. Sürekli gelgitlerde yaşar. Tehlikelidir. Insanı kolayca avucunun içine alır. Eğer nefretini kazanmışsanız dikkat. Böyle durumlarda öfkesi henüz tazeyken pek çevresinde durmayın. Çünkü o zaman yapmayacağı şey yoktur. İlişkilerinde zordur. Birini severse onu sanki malı gibi sahiplenir, ama gözü de sürekli dışarıdadır. Bu uyuzla dostluk neyse de aşk asla. Çünkü kaprisleriyle sizi hayatınızdan bezdirir.

.....................
BU DA BENİMKİ- :(


BALIK (20 Şubat-20 Mart)
Ah sana ne desem bilmiyorum ki. Saf mısın, salak mısın? Yüz yıl yaşasa, olgunlaşacağına daha da bir çocuklaşır bu. Ona kırılır, buna alınır, küser, kızar.... Ayyyy... İnsanın bunu düşünürken bile içi daralır. Hayatta zaman zaman önüne çıkan fırsatları bir türlü değerlendiremeyen beceriksizin tekidir. Yaşamı boyunca kolay yoldan para bulmayı hayal eder. Zaten uyumadığı anlarda, çok az istisnai durum dışında genelde hayal kuruyordur. Hep çelişkilerle doludur. Bir de sanki hiç olumsuz huyu yokmuş gibi, bir kuru inadı vardır ki... Tam bir karın ağrısı, baş belasıdır. Bunun huyuna, suyuna git, sonra canın ne istiyorsa yaptır buna. Ama bana sorarsan kendin yap daha iyi. Tam bir bunalımdır. Bir şeye moralinin bozulması için nefes alıyor olması bile yeterlidir. Ona sorsan hayatta en büyük acıları bu çekmiştir, gelen buna vurmuştur, giden buna vurmuştur. Ah zavallı daha ne yapsındır ki. Bunun bindiği gemi batar, tuttuğu dal kırılır. Anılarla yaşamağa bayılır. Geçmişinden asla sıyrılamaz. Dış görünüşe çok fazla önem verir. Öyle lider olmak gibi bir kaygısı yoktur, kıyıda köşede kendine bir yer bulsun yeter. Onu mutlu etmek neredeyse imkansız gibidir. Herhangi bir şeye bile hemen sevinebilir, ama asla mutlu olmaz. Şahsiyetsiz, karamsar, olsa da olur ama olmasa acaba daha mı iyi olurdu dedirten tuhaf insanın tekidir.

zeynep dedi ki...

Hahahahah...
Çok komikmiş...
Çok güldüm...
Ama gerçeklik payıda çok büyük :)