18 Ekim 2009 Pazar

Kedim Havalarda Ne Arıyor?

Benim dobik kedim Nimbus çevresinde usluluğu ve hanımefendiliğiyle tanınır. Bilenler bilir Nimbus söz dinleyen efendi bir kedidir. Kimsenin kalbini kırmak istemediğinden ısırma ve tırmalama gibi kötü huyları yoktur. Çok sıkıştırırsanız en fazla biraz mızmızlanır. Ama genel olarak herkesle arası iyidir. Kendini sevdirmeyi çok iyi becerir.En sevdiği kırmızı battaniyesi kış aylarının vazgeçilmezidir. Hiç üşenmez her seferinde ona uzun uzun masaj yapar, sonra üstünde keyifli bir uyku çeker. Eğer iyi bir masaj ve gırgır terapisi isterseniz battaniyeyi üstünüze örtmeniz yeterlidir.

Pek fazla kötü huyu yoktur. En kötü huyu sevindikçe halı yolmasıdır. Ki bunu da sevinçten yaptığını bildiğimizden göz yumarız ve Nimbuscuğum yine havaifişekleri atıyor deriz. Çünkü ilginç bir şekilde halı yolma sesi havaifişek atılma sesine benzer. Ya da bizim hayalgücümüz fazla gelişkin :)Bir diğer kötü huyu da masayı yatak olarak kullanmasıdır. Tüm gün masanın üstünde yatmaktan büyük keyif alır. Yemek saati geldiğinde de yatma pozisyondan oturma pozisyonuna geçer ve acaba hakkıma ne düşer diye beklemeye başlar. Verirseniz yer, vermezseniz eliyle elinizi kibarca dürterek rica eder.
Genel olarak çok sakin, çok cici, çok uslu bir kedidir benim kızım. Arkadaşlarımın, en önemlisi de annemin kedisi Mutlucanı (namı diğer Mikropcan) bildiğimden, abartmadan söylüyorum bunu.
Ama uslu diye diye nazar değdirdim sanırım kızıma. Yeni bir huy edindi. Önce banyodaki çamaşır makinesinin üstüne, ordan duşakabinin üstüne, ordan da termosifonun üstüne çıkıyor. Termosifonun üstüyle tavan arasında bir karış mesafe var. Orada iki büküm durup ağlıyor ve daha da yukarı çıkmak istediğini ifade ediyor. Tabii daha çıkacak bir yer olmadığından bu sefer de inmek için ağlıyor. Bu garip adeti merak olarak nitelendirmiştim ilk seferinde. Ama bunu huy edindi ve banyonun kapısını açık buldukça tekrarlıyor.

İşin fenası cesaretini toplayıp o koca cüssesiyle yere atladığında çıkardığı ses. Alt kattakilerin şikayete gelmesi an meselesidir. Peki acaba ne arıyor orada? Bazen dolapların ya da kütüphanenin tepesine çıkıp daha da yukarıya bakarak bağırdığını çok gördüm. Ama bu evdeki en tepe nokta. Bunu keşfettiği hiç iyi olmadı :(

2 yorum:

zafer dedi ki...

Nimbus'unuz arada depresyona giriyor sanırım.Bu onun göstergesi.Veterinerinize bir sorun bakalım,depresyona karşı ne önerecek..

zeynep dedi ki...

Durum o kadar ciddi mi dersiniz?