11 Kasım 2009 Çarşamba

"Vatan Yorgunuyum"

Bugün Murathan Mungan duygularıma tercüman olsun:

"Şu memlekette yaşayıp da yorgun olmamak mümkün mü? Beden yorgunluğu dediğinden ne olacak, iki-üç dinlenmeyle geçer, ama ben aslında vatan yorgunuyum! Ruh yorgunuyum, gönül yorgunuyum, hayat yorgunuyum; öğrenmek, bilmek, anlamak, anlamamış gibi yapmak, düşünmek, hissetmek, tanımak, tanık olmak, katlanmak, anlayış göstermek, görmezden gelmek, üzerinde durmamak, idare etmek, üzülmemiş görünmek, alışmak, alışamamak, sabretmek, katlanmak, beklemek yorgunuyum. Tam da artık bu memlekette hiçbir şey şaşırtmaz beni sanırken, her seferinde yeniden şaşırmak yorgunuyum."


Daha güzel nasıl ifade edilebilirdi ki...

Murathan Mungan, Yüksek Topuklar Sayfa: 109

6 yorum:

zafer dedi ki...

Yorgunluğu giderici bir sinema filmi seyredin siz en iyisi..Nar suyunu ve patlamış mısır kabını yanınıza almayı unutmadan..Clint Eastwood-Meryl Streep/The Bridges of Madison County filmini tavsiye ederim.Sevdiğim bir film,izledinizmi bilmiyorum.1995 yılı yapımı ve ben özellikle birden fazla seyrettim.. :)

zeynep dedi ki...

Eve gidebilirsem dediğinizi mutlaka yapacağım. Güzel tavsiyeniz için teşekkür ederim. Bu filmi mutlaka izleyeceğim. Nerden bulabilirim acaba?

zafer dedi ki...

Bu sayfadan indirilebilirmi bilemiyorum..Veya DVD satıcılarından bulunabilir sanırım..Fakat gerçekten güzel bir film(özellikle kırmızı ışıktaki sahne)...

http://hotfilms.org/movies/rapidshare-bridges-madison-county-1995-dvd-rip-354400.html

zafer dedi ki...

Film konusu hakkında buradan biraz bilgi sahibi olabilirsiniz...

http://www.youtube.com/watch?v=sCxPDroiLqk&feature=player_embedded#

zeynep dedi ki...

Teşekkürler ne kadar incesiniz :))

zafer dedi ki...

Rica ederim..Bir de bu sayfaya bakın indirebilmek için..

http://hotfile.com/dl/3239156/a7e6053/The.Bridges.Of.Madison.County.1995.iNTERNAL.DVDRip