12 Ekim 2009 Pazartesi

Boğazım Ağrıyor, Anılar Canlanıyor...

Öyle böyle değil, feci bir boğaz ağrısı çekmekteyim. Dün başladı bugün tüm şiddetiyle devam ediyor. Değil bir şey yemek, su içerken bile canım acıyor. Her yutkunduğumda ben burdayım diyen boğaz ağrım için Bepanthen pastil kullanmaktayım. Bugüne kadar hep işe yaradı. Umarım bu sefer de işe yarar. Tadı pek hoş değil ama oldukça etkili. Ne zaman bir Bepanthen pastil emsem aklıma Strepsils gelir. Şimdi siz ne alaka diyebilirsiniz ama Strepsils'in benim hayatımda çok önemli bir yeri var.

2002 yılının tam da bu zamanları, ben reklam yazarı olarak çalışmaya daha yeni başlamıştım. Daha doğrusu, üniversite sonrası sancılı bir staj döneminin ardından ilk defa çalışıyor ve para kazanıyordum. Kendimi ispatlamak zorundaydım. Hem kendime hem de iş yerime.

Şirketteki ilk önemli işim Strepsils konkuru oldu. O dönemde Strepsils Türkiye'ye çoktan gelmişti ama fazla bir iletişim yapmadığı için çok da bilinmemekteydi. Eczaneler kanalıyla iletişim bombardımanına geçmeden önce bir konkur düzenledi ve beraber çalışacağı ajansı seçti.

Biz yukarıda gördüğünüz işle konkuru kazandık ve bu iş hem benim için, hem de başka kapıları aralaması adına ajans için, iyi bir başlangıç oldu. Dilini çıkaran kızımız Türkiye'nin dört bir yanında eczane vitrinlerini süsledi.

İş büyüdü, devamı geldi ve kızımız taraftar kılığında eczanenin dışına çıkıp billboardlardaki yerini aldı. O dönem için bu çok önemli bir atılımdı. Çünkü reklam yasağından dolayı eczane dışına çıkmayı başaramayan markamız kızımız sayesinde sınırları aştı.

Erkeklerin de ilgisini çekmeyi başardı. Satışlar arttı. Bizim işlerimiz arttı. En önemlisi medikal reklamda Strepsils bir fenomen oldu ve örnek gösterilmeye başlandı. Biz yıllar boyu Strepsils çalışırken, kutu kutu Strepsils tükettik. Bence tadı muhteşem. Şeker olarak bile yenebilir. Ama gelin görün ki yüzbinlere insanı Strepsils kullanmaya ikna eden ben, kendimi ikna edemedim. O kadar gönül borcum olmasına rağmen hala gidip eczaneden Bepanthen pastil alıyorum.

Oysa Sugar Free pastili herkesin çekmecesinde bulunmalı. Pastil kullanmak için illa ki benim kadar boğaz ağrısı çekmeye gerek yok. Çok konuştuğunuz bir toplantı sonrası ya da çok sigara ve alkol tükettiğiniz bir gece ardından da keyifle tüketebilirsiniz.


Biz bunun gibi bir sürü iş üretmiştik Strepsils için, Özge ve Bilun'un kulakları çınlasın. Bugün eczaneden pastil alırken baktım da şimdi tipsiz, karikatürize bir karakteri var. Belli ki yurtdışından ithal. Kafamdaki marka kimliğine yakıştıramadım ne diyeyim.

5 yorum:

Tekir dedi ki...

kuzucum ya, ben de dün öyleydim, şimdi daha iyi gibiyim. ıhlamur limon tavsiye ederim canım. geçmiş olsun :(

zeynep dedi ki...

teşekkürler...
her türlü kombinasyonu yapmaktayım...

Tekir dedi ki...

ayrıca yaptığı iş harika, az evvel yazmayı unutmuşum!

g.g. dedi ki...

muhteşem bir reklam olmuş!
ama ben sana antiseptik gargara ve/veya sprey öneriyorum. bununla beraber C vitamini de alırsan süper olur.geçmiş olsun :(

zeynep dedi ki...

Ben alerjik farenjit olmuşum :(
Doktor öyle dedi...