30 Ekim 2009 Cuma

ALO 153

ALO 153 - Ücretsiz Hayvan Ambulansı Çağrı Numarası

Haftada 7 gün 24 saat İstanbul il sınırları içinde sadece yaralı ve acil yardım bekleyen sokak hayvanlarına ücretsiz hizmet veren ambulansa ulaşmak için 153'ü arayarak Beyaz Masa'yı tuşlamak yeterli...

Bugün posta kutumda bu haberle karşılaşınca çok sevindim. Sizin gibi hayvandostlarıyla da paylaşmak istedim. Belki siz de benim gibi duymamışsınızdır. 15 Haziran 2009'da hizmete giren bu hayvan ambulansında bir veteriner hekimin yanı sıra Barınak Gönüllüleri Derneği'nden bir gönüllü ve ambulans şöförü olmak üzere 3 kişi görev yapıyormuş. Tam donanımlı hayvan ambulansında yoğun bakım ünitesi ve solunum cihazı da bulunuyormuş.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Barınak Gönüllüleri Derneği'nin 2007 yılında Kuruçeşme Arena'da düzenlediği ve Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Candan Erçetin, Hande Yener ve Yaşar'ın sahne aldığı konserin geliriyle alınan hayvan ambulansı, Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde hizmete girmiş. Veteriner hekim, şoför, yakıt gibi işletme giderlerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin karşıladığı ambulansla, İstanbul'daki sokak hayvanlarının olası yaralanmalarına anında müdahale ediliyormuş.
İstanbulluların olası hayvan yaralanmaları durumunda ''Alo 153''ü arayarak hayvan ambulansını bölgeye çağırmaları yeterliymiş. Koskoca İstanbul'a şu anda tek bir ambulans hizmet veriyormuş maalesef. Yani siz çağırdıktan kaç dakika sonra gelir bilinmez ama, yine de böyle bir hizmeti hayata geçirdikleri için başta Barınak Gönüllüleri Derneği'ni, sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni ve hayvandostu sanatçılarımızı canı gönülden kutluyorum.

UNUTMAYIN! İstanbul'da yollarda kaza geçirmiş bir hayvan gördüğünüzde tuşlamanız gereken numara 153!

4 yorum:

g.g. dedi ki...

umarım aktif olarak çalışması için yeterli desteği hep bulabilirler.

Tekir dedi ki...

ben de ilk öğrendiğimde çok sevinmiştim ambulansa. ne güzel bir şey değil mi? şehrin ve şehirdeki tüm canlıların önemli bir ihtiyacı. dilerim sayısı artar.

zafer dedi ki...

Verdiğiniz bilgileri haddim olmayarak Ekmekci(hanım)kızımızın blog'unda sizin blog adresinizi onun yorum kısmına ekledim.

http://ekmekcikiz.blogspot.com/

.Ekmekcikiz iyi bir hayvan dostudur.Sevgiler

zeynep dedi ki...

Teşekkürler...
Yeni insanlar tanımak güzel :)