16 Mart 2008 Pazar

EVİME BAHAR GELDİ!





Bazen düşünürüm İstanbul yerine bir Ege ya da Akdeniz köyünde doğsam nasıl olurdu diye. Meyve bahçelerim olsa, hayvancılıkla uğraşsam, çiçekler eksem... Doğayla içiçe bir yaşam sürsem... Ama öyle bir yerde doğmadığım gibi yaz tatillerinde gittiğimiz bir köyümüz bile yok bizim. Annem şehirli, babam şehirli. Bildiğimiz tek köy oturduğumuz Mecidiyeköy :) Üstelik ailede benden başka böyle bir hayata özlem duyan da yok. Ben kime çektim acaba? Aslında babaannem bahçe delisi, bu yaşında hala ağaçlarının, çiçeklerinin derdinde. Emine teyzemin evi orman, öyle bereketli bir eli var ki ne ekerse tutar. Rahmetli anneannem de öyleydi. Sanırım benim toprak merakım onlardan geliyor. Bayılıyorum toprak mıncıklamaya ekip biçmeye. Geçen gün bir fuar davetiyesi geçti elime. Bahçe fuarı, gideceğim diye tutturdum. Nirva demez mi hangi bahçe, senin bahçen mi var diye. Balkonum var benim: yarım metreye, iki metre :) Bir sürü de çiçeğim var. Yukarda gördüğünüz yeni açan dış ortam açelyam. Onun altındaki iç ortam açelyam. Hemen altındakiler menekşelerim. Moru geçen hafta ben aldım, beyazı Filiz dün getirdi. Hemen onları da ektim güzelce saksılara. Saksı ve toprak çok önemli. Diğerleri henüz açmadılar. Naz yapıyorlar. Açsınlar onları da fotoğraflıyacağım. Bakın bakalım ben de daha neler var.

3 yorum:

varol döken dedi ki...

ben de çok yakınırdım buradan, gidecek bir yerim yok, köklerimin olduğu şehrimin de artık benimle ilgisi yok ama bütün bunlardan kaçıp da kendimi toprağa veresim yok... yine de belçika'dan gelen tohumlarım var, bir de böyle efervasan tablet gibi kahverengi bir şeyler var, söyleyin bakalım çiçekçi hanım nedir onlar?

zeynep dedi ki...

Neymiş onlar merak ettim şimdi. Bana da versene bir tane :)

varol döken dedi ki...

geçmiş olsun, dün itibariyle kız arkadaşım toprağa gömmüş... böyle yuvarlak bildiğin sandoz tablet gibi ama kahverengi ve üstü pürüzlü... ben vitamin diyorum ama geldiği şeyin üstü fransızca yazıyordu, ben de 6 ay fransızca kursuna gidip hiçbir şey öğrenemediğim için sinirlenip yırttım:)

ne olduğunu çiçekler büyüyünce göreceğiz, artık ben de birkaç resim çeker yollarım:)