20 Şubat 2008 Çarşamba

PÜF NOKTALARI

Sevgili dostlarım bu püf noktalarını okuyunca sizinle paylaşmadan edemedim. Evde işinize yarayabileceğini düşündüğüm bir kaç püf noktayı yorumlarımla beraber iletiyorum. Hem ev hem iş kadını olmak kolay değil.

Satın aldığınız ayakkabılar ayağınızı sıkıyorsa onları bir kaç dakika buhara tutun.
(Valla benim satın aldığım tüm ayakkabılar istinasız ilk seferlerde ayağımı vuruyor. Bunu deneyeceğimdir.)

Halıdaki sigara yanıklarından, yanık yerler üzerinde zımpara kağıdı ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz.
(Sigara içmiyorum, içenler düşünsün:)

Mobilyaların yerlerini değiştirdiğinizde halıların üzerinde iz bırakır. Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz koyun ve erimesini bekleyin. Daha sonra üzerinde elektrik süpürgesini gezdirin. İzden eser kalmadığını göreceksiniz.
(Çok uzun süre masa gibi, koltuk gibi çok ağır şeylerin altında kalan halılarda işe yarar mı bilmem)

Satın aldığınız plastik ve cam eşyaların üzerine yapıştırılan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletin. Bir bez ile ovalayıp yıkayın. Üzerinde hiç bir leke ve çizilme oluşmayacaktır.
(En sinir olduğum şeydir. Etiketi çıkarmadan içim rahat etmez. Çıkarınca da yapış yapış olur. Ben bu durumlarda silgiyle silerek etiketin bıraktığı yapışkandan kurtuluyorum.)

Ütü yapmayı kolaylaştırmak ve süreyi azaltmak için ütü masasının kılıfının altına alüminyum folyo koyun. Sıcağı geri yansıtacağından ütü yapmak daha kolay olacaktır.
(Ütüden Filiz kadar nefret etmiyorum ama Demet kadar da sevmiyorum. Denenebilir.)

Duvarınıza çivi çakacağınız zaman işaretlediğiniz
yerin üzerine çapraz bant yapıştırın. Çiviyi öyle çakın. Böylece duvarın alçısını çatlatmamış olacaksınız.
(Bu çivi çakma işini hiç sevmiyorum. Çivi yamulur, duvar zedelenir, tam girmez çirkin bir görüntü oluşur. Matkaptan şaşmayın. Benim gibi matkabınız yoksa Koçtaş’tan çerçeve asma aparatı alın. Duvara yapıştırın.)

Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.
(Vallahi bugüne kadar o kadar çok patates attım ki.)

Kuru soğanlari kese kağıdına sardıktan sonra buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz.
(Bir sürü de soğan attım. Ta ki bir gün Selvin Amerikan soğanı al bozulmuyor diyene kadar. Muhteşem bir şey herkese tavsiye ederim. Büyük marketlerde file içinde satılıyor. Kocaman ve beyaz.)

Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz. Kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın içerisine bir dilim ekmek atin. Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz.
(Bunu hemen bu gece deneyeceğim. Pek bir ilginç!)

Beğenirseniz devamı gelecektir...

4 yorum:

**Ard & Cey** dedi ki...

canım senin dılabında bozulmadan kalabilen tek şey içmediğin bozulmayan alkollü içkiler ve yediğin çikolatalar :)) hatırlıyorsan garibim nimbusa bozuk sütü içiriyordun:))taki ben atana kadar haftasonu...halına gelince sanırım ondada ufak bir sigara lekesi olacak tı ama o pek zımparayla çıkacak gibi durmuyordu aşk.....neyse aşk,sen en iyisi bu püf noktalar yerine bekar arkadaşlarına benim gibi sevgililer öner daha işe yarar :P

Demet dedi ki...

begendik devam etsiiiinn :)

Demet dedi ki...

zeynocum senin bloga hacker'lar dadandi herhalde, click here diyor ya sakin tiklama, bi de bence onayli hale getir yorumlari. gecen hafta ecel terleri döktüm oraya tikladim diye :(

varol döken dedi ki...

kuru soğanların arasına koyduğun elmayı çürümekten ne engelleyecek merak ettim:)