15 Ocak 2008 Salı

ANGUT



Birçoğunuz angutun bir kuş olduğunu biliyorsunuzdur. Peki hikayesini biliyor musunuz? Valla ben bilmiyordum. Okuyunca şaşırdım. Bakalım sizi de şaşırtabilecek miyim?

Herkesin (haksız bir şekilde) kullandığı bir ifadedir "Angut". Birisi bir salaklık yapınca, bi laftan anlamayınca, böle boş boş bakınca hemen "Angut musun" der günümüzün insanı. Angut'un aslında bir kuş olduğunu bilmeyen bir ton "Angut!" var ülkemizde.
Angut kuşu eşi öldüğü zaman (yanına o anda başka bir yırtıcı hayvan veya bir insan gelse dahi) gözlerini bir dakika bile eşinin ölüsünün üstünden ayırmadan kendi de ölene kadar onun baş ucunda bekler. İşte bu canlının yaptığı en büyük"Angut"luk budur. Ayrıca bu olay bütün Angut kuşları için geçerlidir, arada bir görülen birşey değildir. Çok ürkek bir hayvan olmalarına rağmen eşinin ölüsünün başında bekleyen Angut kuşuna elinizi uzatsanız dahi oradan kaçmaz. Hani derler ya "Angut gibi bakmasana lan" keşke herkes Angut gibi bakabilse değer verdiklerine. Bundan sonra bazılarına "Angut" demeden önce bir kere daha düşünün.. Bir "Angut" bile olamayan o kadar çok insan var ki artık günümüzde...

2 yorum:

Demet dedi ki...

hahaha ilginc :) ve etkileyici!
bu arada sayfanin yeni goruntusu de cok guzel olmus zeynocum ;)

No More Virgilius dedi ki...

eğitici bir post :)