29 Kasım 2007 Perşembe

İNSANIN KADERİ KENDİ ELİNDE!

UNUTMA! ,
TESADÜF DİYE
ŞANS DİYE
ŞANSIZLIK DİYE
BİR ŞEY YOK!!!

İnsan taşıdığı enerjileri yaşar. Siz değişirseniz kaderiniz de değişir. Yaşadığınız, hayatı beğenmiyorsanız, tek değiştirmeniz gereken şey kendi zihniniz. Çünkü yaşadığımız her şey, iyi ya da kötü bizden kaynaklanıyor. Yaşadığınız problemin nedeni, sizin bedeninizdeki negatif enerjilerden, korkularınızdan, zihinlerinizden, öfke ya da kızgınlıklarınızdan kaynaklanıyor. Siz enerjinizi değiştirirseniz, o problem de tamamen yok olur. "Bugün yaşadığım her şeye benim enerjilerim neden oluyor. Bu yüzden karşımdakileri suçlamak yerine, kendi içime dönmeliyim ve bunlara neden olan korkuları bulmalıyım" diye düşünmelisiniz ve korkularınızı bulup sevgiye dönüştürmelisiniz :)

REIKI- Değişime önce kendinden başla!

5 TEMEL PRENSİP:
  • KIZMA
  • ENDİŞELENME
  • DÜRÜST OL
  • SAYGILI OL
  • ŞÜKRAN DUYGUSUYLA YAŞA
Kızgınlığın nedenlerinin bulunması ve sevgiye dönüştürülmesi çok önemlidir. Kızgınlığın temelinde korkular vardır ve bunun ileri safhasında bedensel rahatsızlıklar ve hastalıklar başlar. Kızgınlık duygusu yaşanır ancak önemli olan, bunun sonrasında başkalarını ve kendimizi affedebilmektir. Kızgınlık oluştuğu anda derin bir nefes alın ve bir ara verin. "Şu an yaşadığım her şeyi tam olduğu haliyle kabul ediyorum" dedikten sonra bu kızgınlığın nedeni olan korkularınızı bulup, sevgiye dönüştürün.

Endişe, bilinçaltındaki korkuların geleceğe yansımasıdır. Kendinizi endişe ve kaygılardan arındırın. Ancak bunun olabilmesi için korkuların bitmesi gerekir. Bu da geçmişi temizlemekle olur. Geçmiş temizliği aslında o anı temizler, dolayısıyla da geleceği. Geçmişe ve geçmişte yaşadığınız her şeye şükredin. "Şu an geçmişte yaşadığım hangi olayı temizlemek hayrıma ise gözümün önüne getir" diye niyet ettikten sonra korkularınızı bulup sevgiye dönüştürün. Affedilecekleri affedin.

Yalanın altında da korkular vardır. Korkularımız nedeniyle hem kendimize hem de başkalarına sürekli yalan söyleriz. İçinizdeki korkuların kirlerini Reiki temizler, ama önce kendinize karşı dürüst olmalısınız.

Hayatımızda karşılaştığımız herkes bize bir şey öğretir veya gösterir. Başkalarından aldığımız öğretiler için şükran duymayı öğrendiğimizde, kendimize olan saygı ve inancımızı da geliştirmiş oluruz. Kendimize duyduğumuz sevgi ve saygıyı herkese hissedebilmeliyiz. "Kendine saygı duyarsan, başkalarına da saygı duyarsın." Hepimiz bir bütünün parçasıyız. Hepimiz eşitiz. Kimse diğerinden daha üstün değil.

Yaşadığımız ve yaşamakta olduğumuz her şeye şükretmeliyiz. Hiçbir şey tesadüfen olmadı. Şükretmek evrendeki akışı anlamamıza/hissetmemize de olanak sağlar.